Oruç tutan sürücülerin dikkat etmesi gerekenler

Oruç tutan sürücülerin dikkat etmesi gerekenler
04/20/2021

Ramazan ayinin baslamasiyla birlikte oruç tutan sürücülerin hem kendileri hem de trafikteki diger insanlar açisindan çok daha dikkatli olmasi gerekiyor. Çünkü sadece 05.00 ile 19.00 arasi özel araçlariyla seyahat edebilecek sürücüler, belirlenen bu sürede istedikleri yere varmak için hatalar yapabilirler.

Zaten oruç nedeniyle uzun yol sürüslerinde çok dikkatli olmasi gereken sürücüler, zaman  konusunda da kendilerini baski altinda hissederlerse tehlikeli bir yolculukla karsi karsiya kalirlar. Bu nedenle uzun yola çikacak sürücülere güvenli sürüs açisindan almalari gereken önlemleri hatirlatmak istedim.

Konsantrasyon açisindan büyük tehlikeler içeren uzun süreli seyahatlerde dikkat edilmesi gereken birçok nokta var. Ramazan ayiyla birlikte önemli bölümü oruç tutan sürücülerin almasi gereken önlemleri söyle özetleyebiliriz;

 

Oruç tutan sürücülerin uyku düzenini seyahatlerine göre ayarlamasi ve en az 7 saat uyumasi gerekiyor.

Iftarda ve sahurda bol sivi ve özellikle su tüketilmelidir.

Sahurda veya iftarda, çikilacak yolculuk öncesi direnç vermesi düsüncesiyle enerji içecegi ve kafein yüklemesinin fazla yapilmasi basta kalp krizi olmak üzere birçok tehlikeye davetiye çikarir.

 

Iftar saatinden 60 dakika öncesi en tehlikeli zaman. Mümkünse bu saatlerde araç kullanmayin, kullananlarin hizlarini çok fazla düsürmesi gerekiyor.

Oruç tutan birçok sürücü oldugu için trafikte stres ortami pandeminin de etkisiyle artabilir. Sürücülerimiz bunu unutmamali ve normal zamanlardan daha anlayisli olmalidirlar.

WhatsApp chat WhatsApp Danışma Hattı