İkinci el ve sıfır araçlarda fiyatlar düşecek mi, artacak mı? Uzmanlar yorumladı…

İkinci el ve sıfır araçlarda fiyatlar düşecek mi, artacak mı? Uzmanlar yorumladı…
06/24/2021

Bu yaz döneminde araç almak isteyenlerin aklindaki tek soru, "Ikinci el ve sifir araçlarda fiyatlar düsecek mi, artacak mi?" Biz de bu sorudan yola çiktik, sektör temsilcileriyle önümüzdeki üç ayda otomobil piyasasinda beklenen degisimleri enine boyuna konustuk

IKINCI EL OTOMOBIL PIYASASINI NELER BEKLIYOR?

Pandemi sürecinden en çok etkilenen sektörlerin basinda gelen otomotivde, sifir otomobil üretimlerinin durmasi ikinci el araç fiyatlarinda ciddi artisa sebep olmus, bu durum satislari neredeyse durma noktasina getirmisti.

  • Peki önümüzdeki üç aylik süreçte fiyatlarda nasil degisimler bekleniyor?
  • Ikinci elde en çok talep edilen araçlarin fiyat araligi nedir?
  • 40-60 bin lira bandinda araç bulmak mümkün mü?
  •  
  • arabam.com Pazarlama Direktörü Dr. Naim Çetintürk hurriyet.com.tr'ye önemli bilgiler verdi.

  • Ikinci el araç piyasasi pandemi nedeniyle 2020'yi çok hareketli geçirirken 2021'e durgun baslamisti. Bugün gelinen noktada Haziran ayi itibariyle satislar nasil?

    Durgun baslayan 2021’in ilk çeyregi sonunda alinan pandemi tedbirlerinin de etkisi ile satislarda ciddi bir daralma oldu. Yilin ilk dört ayindaki verilere baktigimizda ikinci el pazarinda bir önceki yila göre ortalama yüzde 25’lik bir düsüs yasandi. Mayis ayinin ilk yarisinda tam kapanma süreci ve bayram etkisiyle satislarin ilk dört ay ortalamasinin da altinda seyrettigini gözlemledik.

    Ancak bayramla birlikte pazarda hareketlilik de basladi. Özellikle mayis ayinin ikinci yarisindan itibaren önceki aya göre yüzde 30 civarinda bir artis gerçeklesti. Haziran ayi da su an için mayisin son haftasindaki seviyelerde devam ediyor. 

 

WhatsApp chat WhatsApp Danışma Hattı